image1 image2 image3

Hosgeldiniz|Taklitler Aslını Yüceltir...

Popüler Yayın

Uzaydan Süper Hızlı İnternet Gelecek


SpaceX firmasının CEO’su olan Elon Musk, dünya yörüngesinde dönen yüzlerce uydu sayesinde yüksek hızda internet sunmayı planlıyor. Musk’ın açıklamalarına göre bunun gerçekleşmesi için yaklaşık 700 uydunun uzaya gönderilmesi gerekiyor.

Girişimci Musk, geçtiğimiz kasım ayında uydu üzerinden internet dağıtımı yapılmasıyla ilgili bir projeyle haber sitelerine konu olmuştu. Bu konuyla ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Musk, gerekli çalışmalara başladıklarını ve yakın bir zamanda ortalama 1100 kmirtifada, yörüngede dolaşacak yaklaşık 700 uyduyla yüksek hızlı internetin altyapısını kuracağını söyledi.
Bu uyduları yörüngeye SpaceX şirketinin araçları yerleştirecek. Sadece bu proje için ABD’nin Seattleşehrindeki ofislerinde 60 kişilik bir ekibin çalışmaya başladığı ve bu sayının önümüzdeki günlerde giderek artacağı söyleniyor.





Uzaydan internet dağıtımı projesiyle sadece Elon Musk ilenmiyor. Google ve Facebook gibi dünya devleri de uzaydan internet dağıtımı konusunda çalışmalar yapıyor. Facebook’un günlerce havada kalabilen otonom uçaklar üretebilen bir firmayı satın alması, bu konu üzerinde çok ciddi durduğunun bir göstergesi.

Paylaş:

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder